Herstel / Restorative Yoga

Verminder Gezondheidsklachten

Herstel / restorative yogaHerstel / Restorative  Yoga is effectief bij chronische ziekte en gezondheidsklachten, zoals kanker, COPD, chronische stress, burn-out, oververmoeidheid en hoge bloeddruk. Er wordt geoefend in kleine groepen en er is veel individuele aandacht.

Download hier de brochure.

 

Zelfherstellend vermogen

Deze herstel yoga stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Yoga & mindfulness worden steeds meer toegepast om lichamelijke en psychische klachten van patiënten tijdens en na de behandeling te verlichten. In Nederland wordt op dit gebied veel onderzoek gedaan door het Radboud UMC.

Herstel / Restorative yoga lessen

De yoga bestaat uit veilige bewegingen, ademhalingsoefeningen, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Het aanleren van een correcte middenrif ademhaling in combinatie met bewegingen en houdingen verbetert de circulatie van lymfe, wat de werking van het immuunsysteem bevordert.  Mindfulness en ontspannings-technieken zorgen voor diepe fysieke en geestelijke ontspanning waardoor vermoeidheid, angst- en pijnklachten veelal verminderen.

Download hier de brochure.

Ervaren docent

Docent Dr. Peter Haima is van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd hij getroffen door kanker en ontdekte hoe yoga hem hielp weer gezond te worden en energie terug te krijgen. Geïnspireerd door zijn eigen ervaring, ligt zijn hart nu bij het inspireren van mensen om gezonder en bewuster te leven. Hij geeft vanuit het Life-Force Yogacentrum in Westervoort herstelyoga en mindfulness aan mensen met en zonder gezondheidsklachten. Herstelyoga lessen zijn wekelijks op woensdag van 9:30-11:00.