Chi Neng Qigong – versterkt gezondheid, verlicht ziekte

Chi Neng Qigong - kraanvogel Christiane Bahr

Chi Neng Qigong (Zhineng Qigong)  is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. Deze medische vorm van Qigong is gericht op het versterken van de gezondheid en vitaliteit. De eenvoudige, sierlijke oefeningen kunnen ongeacht je lichamelijke gesteldheid worden uitgevoerd. Ze stimuleren je levensenergie en versterken het zelf-genezend vermogen. Ook je mentale stabiliteit neemt toe, je staat steviger in het leven.

 

Beoefening van Chi Neng Qigong vergroot de vitaliteit en versterkt de gezondheid. Ook kan het leiden tot verlichting van (chronische) ziektes. In China is Chi Neng Qigong uitgebreid onderzocht en wordt in vele sanatoria als voornaamste therapie gebruikt.

 

Chi Neng Qigong is het werken met de levensenergie, de Qi. Door de combinatie van geconcentreerde aandacht en rustige bewegingen wordt de stroom van Qi hersteld, vermeerderd en beheerst. De Qi kan weer vrij stromen, de organen herstellen, energiereserves worden aangevuld en lichaam en geest worden vitaler.

 

De oefenvormen zijn zo geconstrueerd dat er voortdurend een milde rekkende en strekkende beweging in het hele lichaam plaats vindt. De bloed- en lymfestroom worden hiermee ondersteund en geharmoniseerd, evenals de stroom van energie door de meridianen. Er treedt een kalmerende, ontspannende en ontgiftende werking op.

 

 

 

 

Docent Christiane Bahr.

Christiane volgde in 2002 de opleiding tot Chi Neng instructeur aan het Nederlandse Chi Neng Instituut® van Patricia van Walstijn. Daarnaast volgde zij diverse trainingen van Chinese leraren zoals o.a. Luke Chan, Ooi Kean Hin en Li Hongshi. Meer informatie over Christiane vind je op http://www.sonrisas.nl.