Persoonlijke begeleiding

Het leven loopt niet altijd op rolletjes, ziekte, hoge werkdruk, een druk gezinsleven…Stress is onvermijdelijk, maar de geestelijke en lichamelijke gevolgen worden vooral bepaald door de manier waarop je er mee omgaat.

 

Heb jij behoefte aan persoonlijke begeleiding in je proces van persoonlijke ontwikkeling of bij klachten van fysieke of emotionele aard? Je kunt met mij altijd een individuele afspraak maken.  Ook een individuele yoga of mindfulness les is mogelijk. Vaak is een eenmalig consult voldoende om geïnspireerd te raken door nieuwe inzichten en mogelijkheden voor jouw leven en ben je in staat om alleen verder te gaan. Soms zijn meerdere sessies nodig in de vorm van een persoonlijk coachtraject.

 

Aanpak persoonlijke coaching

Natuurlijk kan ik je tientallen adviezen geven of nieuwe vaardigheden aanleren. Maar het is veel effectiever om te achterhalen wat de onderliggende thema´s zijn van wat er speelt in jouw leven. Door echt naar je te luisteren en de hele mens te zien, dringen we snel door tot de kern zodat jij aan de slag kunt gaan met waar het in wezen om draait in jouw leven.
In mijn aanpak maak ik gebruik van vele benaderingen, van Enneagram tot familieopstellingen, van Yoga tot Mindfulness, van wetenschap tot spiritualiteit. Het ontwikkelen van zelfkennis en compassie staan hierin centraal. Onderstaand gedicht geeft dit prachtig weer.

 

Het nemen van het lot
Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
is er één die jij te gaan hebt.
Die ene is van jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin
De weg koos jou, kies jij ook hem?

– Hans Stolp, naar Dag HammarSkjöld –