CORONA

Sluiting tot 6 april, vanaf nu Yoga buiten en Online lessen.

Westervoort 15 maart 2020

In verband met de ongekende situatie rond Corona en conform de besluiten van de regering zal onze school fysiek sluiten tot tenminste 6 april. Vanaf morgen worden daarom online en buiten yogalessen aangeboden.

Juist nu is yoga zo belangrijk, om onze vitaliteit hoog te houden en ons immuunsysteem te versterken. Maar ook om onze emotionele en mentale belasting te verlichten. Ook onze vele yogi's die werkzaam zijn in vitale beroepen en onze maatschappij draaiende houden, zoals zorgverleners en leraren willen we yoga blijven bieden.

We blijven daarom yoga aanbieden op 2 manieren:

Online lessen

We gaan online elke avond 1 les aanbieden. Je kunt je hiervoor via Fitmanager aanmelden. Je krijgt dan een link, waarmee je live een les door een van onze docenten kunt volgen op elke plek waar jij maar wilt via je telefoon/tablet of computer. Ook kun je deze les op later tijdstip volgen, de les wordt opgenomen. De procedure is zeer eenvoudig, nadere instructies  volgen spoedig. We gebruiken hiervoor ZOOM. Lees hier hoe makkelijk dat gaat.

Buitenlessen

De lessen op dinsdag en woensdagochtend worden buiten gegeven. Zolang het weer dit toelaat, tenminste. Op deze manier kunnen we op enkele meters afstand van elkaar yoga beoefenen en is dus volledig veilig. De komende dagen zijn de voorspellingen erg goed met prachtig voorjaarsweer. Deze lessen blijven dus voorlopig staan. Voor de overige weken wachten we de voorspellingen af. Zie Fitmanager voor de actuele planning.

Alle mensen die getroffen worden door de ziekte en alle zorgverleners en anderen in vitale beroepen wensen we veel kracht, wijsheid en liefde.

Hoe het na 6 april gaat weten wij ook nog niet. Een mogelijkheid is dat we in de mei vakantie niet stoppen maar doorgaan (2 weken) en in de zomer langer doorgaan.

Namakar/Namaste

Peter

 

Hoe gaan wij met het Corona virus om.

Westervoort 13 maart 2020

De situatie ontwikkelt zich razendsnel. We vragen ons voortdurend af, hoe gaan we hier als yoga school mee om, wat is wijsheid. Voorlopig gaan de yogalessen gewoon door. Ondertussen onderzoeken we ook de mogelijkheid om de yogalessen live te streamen. Dan kun je eventueel thuis met de yogales meedoen. Verder geldt vanaf nu het volgende:

1
De laatste richtlijn van de overheid is: “in het hele land moeten mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn en eventueel koorts thuisblijven”. Dus als dit voor jou geldt, dan kun je niet aan de yoga deelnemen. Dus ook bij twijfel, niet doen.

2
Het duurt in 99 % van de gevallen tot 14 dagen voordat de ziekte zich openbaart. Dus als je bovengenoemde klachten hebt, wacht je 14 dagen af. Als je niet ziek wordt kun je weer deelnemen.

3
Ben jij of een huisgenoot recentelijk in een risicogebied zoals Noord Italië geweest, dan kun je voorlopig niet aan yoga deelnemen. Wacht 14 dagen af, en als je niet ziek wordt kun je weer deelnemen.

4
Zodra een docent bovengenoemde klachten heeft, word de les geannuleerd. Hou dus je mobiel en mail goed in de gaten en check Fitmanager voordat je naar jouw les vertrekt.

5
Onze verdere maatregelen op dit moment zijn als volgt:
- We leggen de yogamatten zo neer, dat er zoveel mogelijk afstand is tussen de deelnemers.
- Het gebruik van een grote badhanddoek op de yoga mat is verplicht en we houden voorlopig onze sokken altijd aan. Mocht het gebeuren dat je in bepaalde oefeningen contact maakt met handen of gezicht met de yoga mat, dan dien je de mat schoon te maken na afloop. Er staan op meerdere plekken plantenspuiten met desinfecterende ‘tea tree’ olie.
- Geef anderen geen hand en was je handen voor en na de yogales, er staat zeep met tea tree olie op alle plekken waar je je handen kunt wassen. Handen droog je met papieren handdoekjes en de deur van het toilet bij het verlaten ook sluiten met een papieren handdoekje.
- Gebruik de bezoekers toiletten, niet het personeelstoilet.
- Nies en hoest in je elleboog en niet in je hand. Als je veel moet niesen of hoesten, kom je natuurlijk sowieso niet.
- Wij maken alles vaker schoon, luchten de zaal tussen de lessen en maken deurgrepen regelmatig schoon met schoonmaak-doekjes of alcohol.
- Verder zullen we de thee in kartonnen bekers schenken.

Samen doen we wat we kunnen om gezond te blijven en dit virus een halt toe te roepen. Zorg goed voor jezelf, wees lief voor je naasten, eet gezond (veel fruit en groente), neem je nachtrust, doe yoga thuis of tenminste een ademhalingsoefening per dag. Liggen op je rug, handen op de buik en je ademhaling laten kalmeren is gunstig voor het afweer systeem.

Vitale en hartelijke groet,

Peter Haima – yoga docent, mindfulness trainer, medisch bioloog