CORONA

Life-Force Yoga -  Corona Proof

 

 

 

 

Update 4 okt 2020

Sinds het Kamerdebat van woensdag 30 september geldt er het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Dit besluit is verder uitgewerkt en dit advies geldt nu ook voor sportruimtes. Dit is wat de website van de rijksoverheid letterlijk schrijft:  Moet ik tijdens het sporten een mondkapje op? Tijdens het sporten hoeft u geen mondkapje op. In de hal, kleedkamers en andere ruimtes geldt het advies wel. 

Ook voor ons yogacentrum geldt dus vanaf nu dit dringende advies om een mond-neusmasker te dragen dragen bij het binnenkomen en bij het weggaan in het centrum. Eenmaal op de mat kan het masker af. Het is dus een dringend advies en geen verplichting.

Ik besef dat niet iedereen hier blij mee is en/of het nut er van inziet. Dat begrijpen en respecteren we, maar we vragen dit aan jullie, zodat iedereen zich veilig kan voelen. Hier lees je waarom deze maatregel toch wel enig nut lijkt te hebben.

Peter

Alle maatregelen op een rijtje
Als Yogacentrum hebben we echt alles gedaan om een veilige omgeving voor jullie te creëren. We vragen jullie om  zo scherp mogelijk te zijn in het naleven van alle regels, zo kunnen we er samen voor zorgen dat bij ons iedereen virusvrij blijft:

  • Dringend advies voor het dragen van een mond-neus masker
  • Je mag alleen deelnemen als je klachtenvrij bent, lees hier de gezondheidscheck.
  • Bij binnenkomst altijd je handen desinfecteren of wassen met zeep. We niezen of hoesten in onze elleboogholte (mocht je ongemerkt toch in je hand hoesten/niezen, dan even je handen desinfecteren)
  • We houden altijd 1,5 m afstand.
  • Gebruik je onze materialen, neem een kussensloop en grote handdoek mee.  Na gebruik, als je materialen hebt aangeraakt, even met alcohol erover heen nevelen.

Voor twee opeenvolgende lessen:

  • je komt niet eerder dan 10 min. voor aanvang
  • na afloop van de les, verlaten we het gebouw via de andere uitgang.
  • meer tijd tussen de lessen en geen thee
  • tussen twee lessen luchten we 10-15 min. met de ramen open

Corona protocol vanaf aug. 2020
We hebben de zaal en de ruimtes eromheen heringericht en volgen alle regels van het RIVM en het goedgekeurde protocol van de Vereniging van Yogascholen Nederland. Lees hieronder hoe je kunt deelnemen en de maatregelen die we hebben genomen. Lees hier het  nieuwe protocol.

Wat hebben wij gedaan?
- Maximaal aantal mensen per les is verlaagd naar 11.
- 1,5 m. markering buiten èn in de yogazaal.
- Matmarkeringen in de zaal geplaatst voor minimaal 1,5 m afstand.
- Desinfectiegel  en zeep voor handen op meerder plekken, alcohol spray flessen bij elke yogamat
- Klinken en deuren worden na iedere les gereinigd
- Voorafgaand en na afloop wordt de zaal uitgebreid gelucht. Tijdens de les zijn de ramen op ventilatie stand geopend.
- Docenten raken je niet aan (adjustments) en blijven ten alle tijden op 1,5 m. afstand.