De helende kracht van ademhaling

Ademhaling

Workshop ‘De helende kracht van ademhaling’

Door stress ademen veel mensen middels een oppervlakkige snelle borstademhaling. Hierdoor wordt slechts een beperkt deel van de longcapaciteit gebruikt, er ontstaat een gebrek aan energie en voelt men zich vermoeid en futloos. Een oppervlakkige ademhaling leidt ook tot een onrustige geest, versterkt stress en is in veel gevallen de oorzaak van hoge bloeddruk.

 

Ademhaling is DE sleutel tussen lichaam en geest. Door het beheersen van de ademhaling zijn we in staat lichaam en geest te beïnvloeden en te kalmeren. Stress mechanismen in ons lichaam worden uitgeschakeld en herstelprocessen aangeschakeld. Een optimale ademhaling stimuleert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam (o.a. immuunsysteem), verbetert de algehele gezondheid en vermindert stress en pijnklachten.

In deze workshop ervaar je de helende werking van een langzame en diepe buikademhaling, waardoor het lichaam in een toestand van rust en herstel komt. Je leert eenvoudige oefeningen die je ook thuis kunt doen, om je ademhaling te trainen en zo stress te verminderen. Ook maak je kennis met eenvoudige mindfulness & yoga oefeningen.

 

Na een pauze waarin we onze ervaringen kunnen uitwisselen is er een lezing waarna je nog beter zult begrijpen waarom de ademhaling zo belangrijk s voor je gezondheid en kwaliteit van leven. Na afloop krijg je oefeningen mee, waarmee je thuis kunt oefenen.

 

Voor wie: Geschikt voor beginners en gevorderden.
Waar: Life-Force Yoga & mindfulness, Uitterweert 2, Westervoort.
Kosten: 42,50 euro.
Wanneer: zie de workshop agenda voor de eerstvolgende datum, tijdsduur  3-3 ½ uur.

 

Docent
Deze workshop wordt gegeven door Dr. Peter Haima, medisch bioloog, yoga & mindfulness docent. Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen met ziekte is het zijn passie om mensen te leren en te inspireren hoe ze op eigen kracht hun gezondheid en kwaliteit van leven kunnen verbeteren, zodat jij altijd de best mogelijke versie van jezelf kan zijn.