Anathai Breathing Technique (massage)

Dit is een essentiële en inspirerende workshop voor Thai yoga practitioners, yogadocenten, siatsu therapeuten en andere body workers. In deze 5daagse workshop combineren we kennis over de anatomie van het respiratoire systeem met verschillende TYM technieken.

Vanaf het moment dat we geboren worden tot het moment dat we sterven is onze ademhaling in een voortdurend ritme aanwezig. We kunnen weken zonder voedsel, dagen zonder water maar niet langer dan hooguit enkele minuten zonder onze adem. Wanneer we geboren worden weten we hoe we vrij kunnen ademen, maar wanneer we opgroeien zijn er allerlei factoren (opvoeding, omgeving) die de kwaliteit van onze ademhaling beïnvloeden. Er zijn vandaag de dag ongelooflijk veel mensen die lijden aan respiratoire dysfunctie en die te maken hebben met allerlei andere klachten die te herleiden zijn tot een slechte kwaliteit van de ademhaling.

Maar we zijn zoals we ademen.

De manier waarop we ademen geeft ons lichaam signalen; wanneer we oppervlakking en snel ademen blijven we in een vecht/vlucht modus, waarbij stresshormonen worden afgegeven. Langere tijd in deze vecht/vlucht modus zijn is schadelijk voor ons lichaam.

Diepe, ontspannen ademhaling activeert het parasympatisch zenuwstelsel; ons lichaam ontspant omdat het het signaal krijgt dat het veilig is. Dit activeert het zelfhelend vermogen en het lichaam kan zich herstellen en is in staat te herstellen en te verteren (van voedsel en ervaringen).

Iedereen kan aan deze training deelnemen, maar je zult er het meest uithalen als je al enige ervaring hebt in het lichaamswerk. Het is een hele mooie aanvullende training voor Thai yoga massage practitioners, yoga docenten, massage therapeuten en voor iedereen die zich wil verdiepen in therapeutisch ademen

In deze training leer je :

– Anatomie van het ademhalingssysteem
– Het ademhalingssysteem in relatie tot het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel
– Recoil technieken voor het ademhalingssysteem
– Structurele opening van ribbenkast, schouder gordel, beweging van de wervelkolom
– Opening van het middenrif en release van de spieren in de borst
– Technieken voor het viscerale zenuwstelsel
– Hara detox
.
Data:
29 april – 3 may 2019

Locatie:
Life-Force yoga
Uitterweert 2
Westervoort (Arnhem)

Investering:
early bird : 490 totl 01 february 2019
after this date : 550

Betaling:
Via bankoverschrijving
BANK INFORMATION:

For international and National paiement:
ASBL Ecole de Thai Yoga MassageING : IBAN BE 10 3630 8826 6404
BIC : BBRUBEBB