Mindfulness training – vrijdagavond

Mindfulness  training (8-weekse)

De mindfulness training bij burn-out en stress bestaat al ruim 30 jaar en de effectiviteit  is wetenschappelijk bewezen. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2½ uur en één oefendag. Daarnaast oefen je thuis dagelijks 45 min. met behulp van audio opnames en een werkboek.

Zie data voor de volgende  mindfulness trainingen.

Mindfulness voor wie?

De MBSR training (‘mindfulness based stress reduction’) is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan meer rust en balans. Voor  mensen met stress of burn-out klachten, voor wie minder wil piekeren, minder last wil hebben van negatieve emoties, en mensen met (chronische) pijn klachten.
Ook voor mensen met kanker  kan mindfulness erg ondersteunend zijn in een moeilijke en onzekere periode.

Specifieke indicaties voor mindfulness:

  • Stressklachten, je bent beter in staat om met stress om te gaan.
  • Bij burn-out klachten en overspannenheid.
  • Bij piekeren en negatieve emoties.
  • Moeite met het stellen van grenzen en nee-zeggen.
  • Pijnklachten, mindfulness  kan de beleving van pijn beïnvloeden.  Dit kan bijdragen aan beter functioneren en een grotere kwaliteit van leven, ondanks pijn en beperkingen.

Erkende Trainer, opgeleid bij Radboud UMCRadboud UMC centrum voor mindfulness

Trainer Dr. Peter Haima is op geleid aan de Radboud universiteit en erkend als cat. 1 trainer bij de beroepsvereniging (VMBN) onder registratie nummer: 20181219.  Diverse zorg-verzekeraars geven daarom een tegemoetkoming in de kosten bij verwijzing door de huisarts.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij meerdere verzekeraars recht op vergoeding van de kosten van de mindfulness training . De training moet gegeven worden door een cat. 1 trainer, geregistreerd bij de beroepsvereniging en je hebt een verwijzing van je huisarts of psycholoog nodig. Klik op de zorgwijzer om te kijken of jouw zorgverzekeraar een vergoeding biedt.https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness#vergoeding

 

 

Meer informatie over de training en inschrijving vind je hier.

 

Kosten

  • €385,- (incl. BTW) voor particulieren.
  • €485,- (excl. BTW) als de werkgever betaalt.

Dit is inclusief kennismakings-gesprek, 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur, de oefendag,  materiaal (werkboek en audio-bestanden),  koffie en thee.