Helende yoga bij kanker

vrouw met kanker die yoga doet

Workshop ‘helende yoga bij kanker’

In deze workshop zul je meer lichamelijk welzijn en een diepe ontspanning ervaren. Zachte herstel yoga oefeningen en langzame buikademhaling activeren je immuunsysteem en leiden tot een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Na een pauze waarin we onze ervaringen kunnen uitwisselen is er een lezing waarna je beter zult begrijpen waarom deze yoga zo positief is voor mensen met kanker. Ook krijg je oefeningen mee, die je thuis zelf eenvoudig kunt uitvoeren.

 

Herstel yoga is een zachte, helende yoga die speciaal geschikt is voor mensen met kanker, tijdens en na behandeling. Ook als je beperkt bent in je energie en beweging kun je mee doen. Zachte en veilige oefeningen activeren de doorbloeding van organen en de circulatie van lymfe in het lichaam. Deze vorm van yoga stimuleert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam, verbetert de algehele gezondheid en vermindert stress en pijnklachten. Ook ervaar je de helende werking van een langzame en diepe buikademhaling, waardoor het lichaam in een toestand van rust en herstel komt.

 

Voor wie: voor mensen met kanker, tijdens en na behandeling. Ook als je beperkt bent in je energie en beweging kun je mee doen.
Waar: Life-Force Yoga & mindfulness, Uitterweert 2, Westervoort.
Kosten: 42,50 euro.
Wanneer: zie de workshop agenda voor de eerstvolgende datum, tijdsduur  3-3 ½ uur.

 

Docent
Deze workshop wordt gegeven door Dr. Peter Haima, medisch bioloog, yoga & mindfulness docent. Peter werd in 2011 zelf getroffen door kanker en ontdekte hoe yoga hem hielp om weer fit en gezond te worden. Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen is het zijn passie om mensen met kanker te leren hoe ze op eigen kracht hun gezondheid en kwaliteit van leven kunnen verbeteren door yoga en mindfulness.  Meer informatie vind je hier.