Hoe gaan wij met het Corona virus om- update 13 maart 2020

Hoe gaan wij met het Corona virus om.

 

Westervoort 13 maart 2020.

 

De situatie ontwikkelt zich razendsnel. We vragen ons voortdurend af, hoe gaan we hier als yoga school mee om, wat is wijsheid.  Voorlopig gaan de yogalessen gewoon door. Ondertussen onderzoeken we ook de mogelijkheid om de yogalessen live te streamen. Dan kun je eventueel thuis met de yogales meedoen. Verder geldt vanaf nu het volgende:

 

 1. De laatste richtlijn van de overheid is: “in het hele land moeten mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn en eventueel koorts thuisblijven”. Dus als dit voor jou geldt, dan kun je niet aan de yoga deelnemen. Dus ook bij twijfel, niet doen.
 2. Het duurt in 99 % van de gevallen tot 14 dagen voordat de ziekte zich openbaart. Dus als je bovengenoemde klachten hebt, wacht je 14 dagen af. Als je niet ziek wordt kun je weer deelnemen.
 3. Ben jij of een huisgenoot recentelijk in een risicogebied zoals Noord Italië geweest, dan kun je voorlopig niet aan yoga deelnemen. Wacht 14 dagen af, en als je niet ziek wordt kun je weer deelnemen.
 4. Zodra een docent bovengenoemde klachten heeft, word de les geannuleerd. Hou dus je mobiel en mail goed in de gaten en check Fitmanager voordat je naar jouw les vertrekt.
 5. Onze verdere maatregelen op dit moment zijn als volgt:
  • We leggen de yogamatten zo neer, dat er zoveel mogelijk afstand is tussen de deelnemers.
  • Het gebruik van een grote badhanddoek op de yoga mat is verplicht en we houden voorlopig onze sokken altijd aan. Mocht het gebeuren dat je in bepaalde oefeningen contact maakt met handen of gezicht met de yoga mat, dan dien je de mat schoon te maken na afloop. Er staan op meerdere plekken plantenspuiten met desinfecterende ‘tea tree’ olie.
  • Geef anderen geen hand en was je handen voor en na de yogales, er staat zeep met tea tree olie op alle plekken waar je je handen kunt wassen. Handen droog je met papieren handdoekjes en de deur van het toilet bij het verlaten ook sluiten met een papieren handdoekje.
  • Gebruik de bezoekers toiletten, niet het personeelstoilet.
  • Nies en hoest in je elleboog en niet in je hand. Als je veel moet niesen of hoesten, kom je natuurlijk sowieso niet.
  • Wij maken alles vaker schoon, luchten de zaal tussen de lessen en maken deurgrepen regelmatig schoon met schoonmaak-doekjes of alcohol.
  • Verder zullen we de thee in kartonnen bekers schenken.

Samen doen we wat we kunnen om gezond te blijven en dit virus een halt toe te roepen. Zorg goed voor jezelf, wees lief voor je naasten, eet gezond (veel fruit en groente), neem je nachtrust, doe yoga thuis of tenminste een ademhalingsoefening per dag. Liggen op je rug, handen op de buik en je ademhaling laten kalmeren is gunstig voor het afweer systeem.

 

 

 

 

 

 

Vitale en hartelijke groet,

Peter Haima – yoga docent, mindfulness trainer, medisch bioloog