Lezingen terugkijken

Bekijk video en dia’s van de laatste lezingen van medisch bioloog en yoga/mindfulness docent Peter Haima en anderen.
 

13 april 2019 – Voeding als medicijn – Tamara de Weijer, huisarts en voorzitter van Arts en Leefstijl.

Veel waardering was er zaterdag (13 april 2019) tijdens de extra MMV-ledendag in Zwolle voor de presentatie van Tamara de Weijer, voorzitter van Arts en Leefstijl en bekend van diverse tv-programma’s over voeding en gezondheid. Via deze link kun je haar presentatie nalezen. Hier bekijk je een indrukwekkende aflevering van het TV programma “Hoe word ik 100”.
 

11 april 2019 – Voeding en kanker, gezonde voedingskeuzes maken om zo gezond als mogelijk te worden en blijven

Tijdens deze lezing in het kanker inloophuis Braamhuis in Zevenaar, leg ik uit waarom gezonde voeding, en m.n. veel groente en fruit ons kunnen beschermen tegen kanker.

11 november 2017 – Stress mechanismen uit, Herstel systemen aan; neem de regie over je eigen gezondheid.

Tijdens deze lezing op de algemene ledendag van de Moerman vereniging  vertel ik over mijn eigen ervaringen met kanker en hoe ik door voeding, yoga en zingeving weer regie kon nemen over mijn gezondheid. Je zult na deze lezing begrijpen waarom herstel yoga helend werkt voor kanker patiënten en hun gezondheid verbetert.

 

26 juni 2016 –Door gezonde voeding en lifestyle, langer gezond en jong blijven.

Ik mocht meewerken aan een geweldig inspirerend event, Food Passionsitas 2016 waarin de relatie tussen voeding en gezondheid door meerdere specialisten werd belicht. Zelf hield ik een lezing over het effect van voeding op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. In mijn lezing stel ik dat je gezondheid voor een belangrijk deel zelf in de hand hebt, en dat je door gezonde voeding, levenshouding en levensstijl, langer gezond en jong blijft .


 

Peter Haima ‘s eigen verhaal

In 2010 werd ik zelf zelf geconfronteerd met de ziekte kanker en in mijn zoektocht naar genezing ontdekte ik hoe belangrijk het is om voedingsgewoontes en lifestyle te veranderen . Sindsdien is het mijn missie om mensen te inspireren om in hun eigen kracht te gaan staan en zo een positieve bijdrage te leveren aan hun eigen gezondheid en genezing.

Wat anderen zeggen over zijn lezingen

Zijn lezingen zijn altijd goed onderbouwd en met beide benen op de grond. Op inspirerende wijze en vol passie deelt hij met mensen zijn kennis en ervaringen. Naast reguliere behandelingen, kun je volgens hem ook zelf actief bijdragen aan je herstel door  aanpassing van je voedingsgewoontes en je lifestyle.

Relatie lichaam en geest

Ook gaat hij in op de relatie tussen lichaam en geest en hoe het verminderen van de dagelijkse chronische stress essentieel is om de gezond te bevorderen. Stress is desastreus voor het immuunsysteem en gezondheid. Yoga en een goede ademhaling zijn makkelijke methodes om de dagelijkse stress om te buigen naar rust en zo het immuunsysteem te stimuleren.