Mindfulness voor kinderen

mindfulness voor kinderen training

Onze kinderen krijgen steeds meer prikkels te verwerken, het is veel en soms veel te veel. Ze worden snel afgeleid en hebben te weinig rustmomenten, wat ten koste gaat van hun concentratievermogen en leerprestaties.

Om je als kind goed staande te kunnen houden is het prettig en gezond als je jezelf regelmatig kunt ontspannen en in staat bent je hoofd vol gedachten tot rust te brengen. Ook is het fijn om te weten hoe je met lastige emoties om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden.

 

De mindfulness voor kinderen training

De kinderen leren in de training hoe ze hun gedachten tot rust kunnen brengen en om te gaan met hun stemmingen en impulsen. Ook leren zij beter om te gaan met lastige emoties (bijvoorbeeld boosheid of verdriet) zonder ze te negeren, weg te drukken of erdoor meegesleept te worden. Ze krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen en worden meer begripvol naar zichzelf en anderen. Dit geeft rust, zelfvertrouwen en meer concentratie, thuis en in de klas.

 

Wat komt aan bod in de mindfulness voor kinderen training?

– aandacht richten en verplaatsen
– waarnemen zonder te oordelen en te reageren
– omgaan met de drukte in hun hoofd en lijf
– het herkennen van lastige gedachten (bijvoorbeeld piekeren) en gevoelens (bijvoorbeeld angst, boosheid) en hoe daar mee om te gaan
– aardig zijn voor jezelf.

 

Wat kinderen zelf zeggen over de mindfulness voor kinderen training?

Ik heb geleerd:
– om minder gestrest te zijn
– dat niet iedereen altijd geluk heeft en niet iedereen hetzelfde is
– dat vriendschap belangrijk is
– waarmee je gelukkig kan zijn
– om heel even stil te zitten en rust te hebben
– hoe het er van binnen uitziet in mij
– dat je ongeluk kan hebben maar tegelijkertijd ook geluk
– dat je niet altijd vrolijk kan en hoeft te zijn
– om meer zelfvertrouwen te hebben

 

Praktische informatie:

– De mindfulness voor kinderen training bestaat uit 8-wekelijkse bijeenkomsten  van een uur.
– De training is gebaseerd op de methode “Aandacht werkt’ van Eline Snel. certificaat Eva BatheDeze training mag alleen worden uitgevoerd door getrainde en gecertificeerde professionals.
– Voordat u uw kind definitief inschrijft vindt er een een intake gesprek plaats (desgewenst met of zonder uw kind).
– De training vindt plaats in kleine groepen van 4-8 kinderen, maar kan desgewenst ook individueel gevolgd worden.
– Tijdens de training is er wekelijks e-mail contact met de ouders. Hierin staan verslagen van de bijeenkomsten en tips voor thuis.
– Na afloop is er de mogelijkheid tot een evaluatiegesprek met de ouders.

 

Data voor kinderen van 8-12 jaar:

Neem contact met mij op voor de planning en kosten van de volgende training.

 

Proefles:

Om kennis te maken met mindfulness in een plezierige en leerzame setting kunt u samen met uw kind een proefles komen volgen. deze les kost 10 euro. Bij definitieve inschrijving wordt dit bedrag in  mindering gebracht op het cursusgeld. Neem contact met mij op voor data.

 

Over de trainer

Eva Haima-Bathe 2015Ik ben Eva Haima-Bathe, kindermindfulness trainer in Westervoort en omgeving. Daarnaast ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en moeder van 3 prachtige dochters. Kinderen begeleiden om in hun kracht te komen is mijn passie. Met heel mijn hart laat ik ze ervaren hoe uniek en bijzonder ze zijn.

 

Als leerkracht en als moeder merk ik dat kinderen zich soms vreselijk veel zorgen maken, hun piekerfabriek draait op volle toeren. Ook worden ze snel afgeleid en vinden het lastig om hun rustmomenten te vinden wat ten koste gaat van hun leerprestaties. In mijn klas heb ik gemerkt dat mindfulness een zeer waardevolle aanvulling is op alle cognitieve en sociaal emotionele activiteiten die we met kinderen ontplooien.