Peter

peterPeter Haima, yoga & mindfulness, oprichter Life-Force.

Het wonder van het leven heeft me al vanaf kindzijn gefascineerd.

Mijn hart ligt: bij het inspireren van mensen om gezonder, gelukkiger en bewuster te leven.

 

Ik ben vader van 3 dochters en getrouwd met Eva. Ik ben van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd ik getroffen door een ernstige ziekte en ontdekte hoe yoga  mij hielp weer gezond te worden. Geïnspireerd door mijn eigen ervaring, ligt mijn hart nu bij het inspireren van mensen om gezonder en bewuster te leven. Yoga en mindfulness spelen hierin een belangrijke rol.
Interview met Peter in de Gelderlander – 2016.
Het wonder van het leven heeft me al vanaf kindzijn gefascineerd, daarom ging ik in 1978 biologie studeren. Na mijn studie en promotie kwam ik er al snel achter dat mijn hart niet lag bij wetenschappelijk onderzoek doen maar veel meer bij het communiceren ervan. Ik maakte de overstap naar het bedrijfsleven en vervulde tot eind 2010 wetenschappelijke en management functies bij  internationale medische bedrijven. Hier ontdekte ik mijn tweede passie, het begeleiden en inspireren van mensen en teams. Ik volgde vele opleidingen tot coach en trainer.

 

Eind 2010 werd ik ernstig ziek. De ziekte was een forse wake-up call om veel meer aandacht te besteden aan mijn gezondheid, minder bezig te zijn met “doen” en meer met mijn binnenwereld (“zijn”).  Na mijn eerste herstel ging ik yogalessen volgen om lichaam en geest in balans te brengen en bewuster te leven; mijn gezondheid ging sterk vooruit en ik kreeg weer meer energie. Sindsdien zijn mijn activiteiten verschoven naar waar mijn hart echt ligt: het inspireren van mensen om gezonder, gelukkiger en bewuster te leven. Wat mij het meeste raakt is hoe mensen opbloeien als ze (weer) in hun kracht komen en nieuwe mogelijkheden zien voor zichzelf.  Yoga en mindfulness spelen hierin een belangrijke rol.

 

Curriculum vitae Peter Haima

1984/1989    Afgestudeerd/gepromoveerd als moleculair bioloog aan de universiteit Groningen (RUG).
1989-1992    Wetenschappelijk onderzoeker aan de RuG.
1992-2010    Wetenschappelijke en management functies bij internationale medisch diagnostische bedrijven.
2004-heden  Oprichter, coach en trainer bij Life-Force.
2013-heden  Yoga en mindfulness docent bij Life-Force. Freelance medisch bioloog en medisch schrijver.