Specialisatie yoga bij kanker

Bijscholing & specialisatie yoga bij kanker

yoga ondersteuning bij kanker

Ben jij yogadocent en wil je je bijscholen in het geven van yoga bij kanker of chronische aandoeningen?  We bieden jaarlijks de bijscholing yoga bij kanker (1 dag), erkend door de beroepsvereniging VYN met 5 opleidingspunten. De volgende bijscholing is op 16 mei (je kunt je hier aanmelden).
Wil je verder en je specialiseren?  Op 2 oktober ’21 start de eerste geaccrediteerde 10-daagse specialisatie yoga bij kanker en chronische ziekte (zie hier voor meer info en aanmelding).  Na deze specialisatie (VYN, 50 pt.) kun je je aansluiten bij het kwaliteitsregister yoga bij kanker en word je opgenomen in de IKNL verwijsgids kanker.

Geaccrediteerde Specialisatie Yoga bij kanker & chronische ziekte.

De 10-daagse specialisatie is ontwikkeld door Dr. Peter Haima, medisch bioloog, yoga & mindfulness docent in samenwerking met Dr. Ines von Rosenstiel, Integrative Oncology specialist in het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis en het Haga ziekenhuis in Den Haag. De specialisatie specialisatie yoga bij kanker is erkend door de vereniging van Yoga docenten Nederland als specialisatie (50 opleidingspunten).

Start specialisatie :  najaar 2021
Plaats: Centrum Zweiersdal Weverstraat 65, 6862DK in Oosterbeek
Data: in 2021: 2 en 3 oktober, 13 en 14 november, 11 en 12 december en in 2022 op 15 en 16 januari, zaterdag 12 februari en zondag 13 maart.
Meer informatie over de specialisatie yoga bij kanker vind je op de website van Zweiersdal Yogabijscholingen.

Yoga bij kanker

Herstel-Yoga kan enorm ondersteunend zijn voor mensen met kanker, het is een goede aanvulling op de reguliere zorg. Yoga geneest de ziekte niet, maar kan helpen bij het herstel en de verwerking ervan. Op de website van kanker.nl lees je meer hierover.

Herstel-Yoga bij kanker verlicht lichamelijke en psychische klachten. Het maakt gebruik van veilige en effectieve yoga en andere mind-body technieken zoals houdingen en bewegingen (asana’s), oefeningen om de ademhaling te verbeteren (pranayama’s), ontspanningsoefeningen en meditatie/mindfulness & compassie.
Al deze onderdelen van yoga helpen om lichaam en geest meer in balans te brengen. Door yoga bij kanker ontspannen lichaam en geest, het immuunsysteem wordt actiever en stress reacties in het lichaam gaan omlaag. Zo kan yoga de kwaliteit van leven verbeteren.