Team

Peter Haima, yoga & mindfulness docent, coach en oprichter van Life-Force.

Wij geloven dat ieder mens zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid positief kan beïnvloeden.

Ik ben vader van 3 dochters en getrouwd met Eva. Ik ben van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd ik getroffen door een ernstige ziekte en ontdekte hoe yoga  mij hielp weer gezond te worden. Geïnspireerd door mijn eigen ervaring, ligt mijn hart nu bij het inspireren van mensen om gezonder en bewuster te leven. Yoga en mindfulness spelen hierin een belangrijke rol.
( Interview Gelderlander '16; Interview Uitzicht 17).


Eva Haima-Bathe

Eva Bathe, kindermindfulness en kinderyoga.

Ik ben getrouwd met Peter en moeder van drie dochters. Naast naast mijn werk als yoga docent ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Kinderen begeleiden om in hun kracht te komen is mijn passie. Met heel mijn hart laat ik ze ervaren hoe uniek en bijzonder ze zijn.

 

 


Richelle van Gerwen, yogadocent.

Yoga is een manier van leven voor me geworden en het helpt me om contact te maken met mezelf en mijn binnenwereld en om meer balans te brengen in mijn leven op alle gebieden.
In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, precies zoals hij of zij is met alles wat op dat moment aanwezig is. De houding zelf is nooit het doel, maar een heel mooi middel om naar binnen te keren en om jezelf te ontdekken.
Ik vind het fijn om te werken in een flow; dat betekent dat de houdingen wat vloeiender in elkaar overlopen en dat je veel bewegingen maakt op het ritme van je ademhaling. Ook vind ik het fijn om elke les te werken met een bepaald thema. Naast de yogalessen geef ik (therapeutische) yogamassages en ben ik docent Thaise yogamassage bij Thai Dee.


Christiane Bahr, Ki & Chi Neng Qigong.

Bewegen maakt mij altijd heel erg blij. Het geeft me zo’n goed en voldaan gevoel. In beweging komen helpt mij altijd in alle situaties. Daarom breng ik anderen ook graag in beweging, omdat ik weet hoe goed het doet, op fysiek én mentaal vlak.  In 2002 ben ik begonnen met Chi Neng Qigong. Ik raakte zo enthousiast, dat ik naast mijn beroep als fotografe (ZichtBahr fotografie) aan het Nederlandse Chi Neng Instituut® van Patricia van Walstijn de opleiding tot Chi Neng instructeur heb gevolgd, voor zowel volwassenen als kinderen. Tevens heb ik vele trainingen van Chinese leraren bijgewoond zoals o.a. Luke Chan, Ooi Kean Hin en Li Hongshi. Daarnaast heb ik mij bekwaamd in het geven van Ki-trainingen.


Petra van Heiningen, yogadocent.

Bij de yoga kom ik thuis. Yoga verteld mij iedere dag weer waar ik sta, hoe het gaat, wat ik wil. Ik vind het mooi om de yoga te delen met anderen. Dat geeft mij veel energie. Naast mijn werk als yogadocent ben ik werkzaam bij het Kulturhus in Westervoort. Ik woon in Duiven, ben getrouwd met Ruud en heb twee studerende zonen.


Tot 2010 was ik werkzaam als medisch bioloog.  In 2011 werd ik getroffen door een ernstige ziekte en tijdens mijn lange herstelperiode ontdekte ik de kracht van Yoga als mind-body medicijn.  Yoga hielp mij weer gezond te worden, zowel lichamelijk als geestelijk.  Geïnspireerd door deze levens-veranderende ervaring heb ik na het volgen van een yoga opleiding, Life-Force Yoga opgericht.  Het werd mijn nieuwe passie om hiermee de genezende kracht en wijsheid van yoga door te geven. Yoga niet als zweverige methode, maar met beide benen op de grond mensen leren en inspireren om gezonder en bewuster te leven.

Lees meer over Peter

Yoga is een manier van leven voor me geworden en het helpt me om contact te maken met mezelf en mijn binnenwereld en om meer balans te brengen in mijn leven op alle gebieden.
In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, precies zoals hij of zij is met alles wat op dat moment aanwezig is. De houding zelf is nooit het doel, maar een heel mooi middel om naar binnen te keren en om jezelf te ontdekken.
Ik vind het fijn om te werken in een flow; dat betekent dat de houdingen wat vloeiender in elkaar overlopen en dat je veel bewegingen maakt op het ritme van je ademhaling. Ook vind ik het fijn om elke les te werken met een bepaald thema. Naast de yogalessen geef ik (therapeutische) yogamassages en ben ik docent Thaise yogamassage bij Thai Dee.

Ik ben 52 jaar en woonachtig in Westervoort samen met mijn man Marcel. Een aantal jaren geleden ontdekte ik in een boeddhistisch klooster in België, dat stilte en meditatie een heilzame uitwerking op mij hadden. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik schreef me in voor een Yoga docentenopleiding. In eerst instantie voor mijn persoonlijke ontwikkeling.
Yoga is niet meer weg te denken uit mijn leven. Yoga heeft mij weer in verbinding gebracht met mezelf en door yoga heb ik mijn balans gevonden in dit toch vaak hectische leven. De balans tussen inspanning en ontspanning. Dit wil ik nu graag met anderen delen.

Lees meer over José

Mijn yoga pad begon vijftien jaar geleden toen ik op een dag een ingeving kreeg om lessen te gaan volgen. Mijn zoektocht naar levensvragen als 'wie ben ik' en ' wat betekent dit leven', brachten me naar een yogaleraar in Arnhem. De studio zat vier deuren verderop in mijn straat. De eerste les voelde meteen heel vertrouwd. De asana’s, de ademoefeningen, de filosofie, de levensvragen, het omvatte precies alles wat ik zocht.

In de loop van de tijd ben ik ook zelf gaan oefenen, ik ging op retraites met yoga en meditatie en over voeding, en ik merkte dat ik mezelf beter ging leren kennen. Wat me meteen opviel was dat ik door het beoefenen van yoga als vanzelf steeds bewustere en gezondere keuzes ging maken.

Een paar jaren later tijdens een loopbaanswitch werd me gevraagd wat ik het liefste deed. Met als gevolg dat ik toen ben gestart met de yogaopleiding bij Saswitha in Bilthoven. De reis naar binnen begon. Het voelde als ‘dharma’, als mijn opdracht om dit te gaan delen.
Yoga laat me het diepste van mijn binnenwereld zien, het is intiem en tegelijkertijd merk ik hoe bewust bezig zijn met de adem, me fysieke en vooral mentale kracht geeft. Ik leer mezelf, de mensen om mij heen, de natuur, de elementen, de kosmos kennen door de beoefening van yoga. Het is een avontuur, een spiegel, een weg voor het leven.

Bij Saswitha heb ik diverse modules en cursussen gevolgd, waaronder pranayama, anatomie/fysiologie, ademtherapie, ayurveda en massage. Daarnaast volgde ik de Spiritual Teacher Training bij Sri Swami Shyjamji Bhatnagar (Chakra Institute). Op dit moment ben ik bezig met afstuderen in Chakrapsychologie.

Door yogales te geven, ontvang ik zelf ook steeds keer weer nieuwe inzichten, het blijft me verbazen wat het allemaal geeft en brengt. Ik blijf zelf ook altijd student, mijn cursisten zijn mijn leraren. Ze zijn mij dierbaar en ik ben ze dankbaar, omdat ik dankzij hun deelname mijn liefde voor yoga kan uiten. Yoga geeft ruimte, verstilling, verwondering, kracht en liefde.

Yoga, meditatie en stilte vormen al jaren een rode draad in mijn leven. Het helpt me dagelijks herinneren wie ik in wezen ben.
Na verschillende yoga stijlen beoefend te hebben, heeft yin yoga mijn hart gestolen. In 2019 volgde ik een yin yoga docentenopleiding waardoor de yin zich nog meer heeft verdiept in mij. Het sluit prachtig aan op de dingen die ik al deed; het organiseren en begeleiden van stiltedagen en retraites.

In mijn lessen nodig ik uit tot vertragen en verstillen, om zodoende liefdevol contact te maken met jezelf en wat er in jou leeft.
Naast de stilte en yoga heb ik grote interesse in permacultuur, gemeenschappelijk wonen en vegetarisch koken. Ik woon samen met Laurens en onze 9 jarige zoon Melle en kater Siem in een oud klooster in Arnhem.

Door een burn-out kwam ik 10 jaar geleden in aanraking met yoga en mindfulness. Dit heeft me enorm geholpen om weer volop in het leven te staan: uit mijn hoofd, in mijn lijf. Ik ontdekte opnieuw waar mijn hart echt ligt, ‘kinderen begeleiden om in hun kracht te komen’. Met heel mijn hart wil ik ze laten ervaren hoe uniek en bijzonder ze zijn.

Lees meer over Eva

Toen ik jonger was heb ik een opleiding tot klassiek balletdanseres gevolgd. Omdat die wereld mij veel stress en druk gaf, besloot ik de opleiding niet af te maken. Ik kwam daarna in aanraking met yoga. Waar de balletwereld mij veel stress gaf, geeft yoga mij juist heel veel rust, terwijl je toch in beweging bent. Het verschil in hoe ik me voel voor en na een yogales is zo enorm dat yoga altijd een belangrijke rol in mijn leven zal blijven spelen. Ik heb in 2009 een Raja yoga opleiding gevolgd en in 2015 heb ik daar nog een 500 uur Ashtanga Vinyasa verdiepingsopleiding aan toegevoegd. Mijn lessen bestaan uit zowel inspannende als ontspannende houdingen waarbij de focus ligt op het bewust zijn van het hier en nu en het inzetten van een ondersteunende ademhaling. Deze totaalbeleving, vaak in een flow, brengt niet alleen een gevoel van flexibiliteit en kracht, maar ook van meer focus, balans en welzijn, zowel fysiek als mentaal.
Lees hier een interview met Sandra op Yogaonline.nl.