Peter Haima

Peter Haima

Tot 2010 was ik werkzaam als medisch bioloog. In 2011 werd ik getroffen door een ernstige ziekte en tijdens mijn lange herstelperiode ontdekte ik de kracht van Yoga als mind-body medicijn. Yoga hielp mij weer gezond te worden, zowel lichamelijk als geestelijk. Geïnspireerd door deze levens-veranderende ervaring heb ik na het volgen van een yoga opleiding, Life-Force Yoga opgericht. Het werd mijn nieuwe passie om hiermee de genezende kracht en wijsheid van yoga door te geven. Yoga niet als zweverige methode, maar met beide benen op de grond mensen leren en inspireren om gezonder en bewuster te leven.

Yoga is voor mij als ex wetenschapper helemaal niet zweverig. Het is een wetenschappelijke en effectieve methode voor heling, een mind-body medicijn: we trainen lichaam, geest en ademhaling met een milde niet prestatiegerichte houding. Dit heeft een helende werking op lichaam en geest.

Sinds 2016 verzorg ik ook speciale herstel yogalessen voor mensen met chronische gezondheidsklachten of kanker. Deze helende yoga staat in toenemende belangstelling van artsen en ziekenhuizen, een mooie ontwikkeling.

In 2018 ben ik afgestudeerd aan het Radboud centrum voor mindfulness als mindfulness trainer. De 8-weekse mindfulness training is een prachtige aanvulling voor yoga en helpt mensen beter om te gaan met stress en zich staande te houden in deze hectische wereld.

Peter is een gecertificeerd yoga docent (beroepsvereniging VYN) en mindfulness trainer (beroepsvereniging VMBN). Meer over Peter lezen, zie onderstaande interviews en C.V.

Interview Gelderlander '16
Interview Uitzicht 17