Waarom Yoga

Yoga helpt je om te ontspannen en zo gezond mogelijk te leven!yoga kindhouding, rust en overgave

Yoga  is een mind-body medicijn. Yogales volgen onder begeleiding van een deskundige docent heeft een diepe helende werking op lichaam, geest en ademhaling.  De methode is hierin uniek en wordt steeds meer door artsen erkend als complementaire behandeling bij ziekte (zie dit rapport van Harvard Medical School over yoga).

Hoewel yoga heel oud is past het perfect in deze moderne tijd als onderdeel van een gezonde levensstijl. Beoefening verjongt en helpt ziekte te voorkomen, het verbetert je algehele gezondheid, vitaliteit, energie en immuunsysteem. Het geestelijke effect is een hele diepe ontspanning en een diep gevoel van welbevinden.

Bij ernstige ziektes zoals kanker vermindert herstelyoga vermoeidheid, slapeloosheid, pijn, misselijkheid, stress, angst, depressie en concentratieproblemen.

Stijlen

In onze school beoefenen we yoga als mind-body medicijn, zoals het ooit bedoeld was.  In de yogales trainen we lichaam, geest en ademhaling met een milde niet prestatie-gerichte houding. Iedere oefening draagt bij aan je gezondheid, persoonlijke en als je dat wilt, ook je spirituele ontwikkeling.

Onze vorm is geschikt voor jong en oud, man en vrouw, beginners en gevorderden. Daarnaast zijn er 'specials':  Herstelyoga bij gezondheidsklachten, Stoelyoga, Yoga-mindfulness en Yin voor soepele gewrichten en bindweefsel.

Welke les je ook kiest, na afloop voel je je helemaal ZEN.

Boek nu je gratis yoga proefles
Bekijk ons volledige lesaanbod

Onze lesprijzen vind je hier

 

Meer achtergrond  lezen?

Lichaamsoefeningen – asana’s
Waarom de adem zo belangrijk is

Waarom word je geest rustiger

De bevrijdende kracht van mantra's