Onderrug en bovenrug – Critical Alignment Yoga (CAY)

Workshop Critical Alignment Yoga voor onderrug en bovenrug

Wil je je lichaam herontdekken en ben je bereid hiervoor gewoontehoudingen te doorbreken ? In deze Critical Alignment Yoga workshop leer je hoe je spanning kan oplossen in je lichaam met behulp van een stripje, een rugrol, een blok, boogje en hoofdstand-bankje in samenwerking met je adem en de zwaartekracht. Je leert je lichaamsbewustzijn vergroten rondom spanning en ontspanning en bewegen om zo de vrije doorgifte van beweging weer te bevorderen en te optimaliseren.

 

Tijdens de eerste deel van de introductie workshop geven we aandacht aan onze Onderrug. In deze workshop gaan we starten met passieve oefeningen voor de onderrug met de hulp van een rolletje of een stripje. Deze oefeningen bereiden je lichaam voor op de serie en geven je een sterke focus. Tijdens deze oefeningen wordt veel aandacht gegeven aan de ademhaling die tijdens de serie een belangrijke rol speelt. Daarna volgen een serie oefeningen met het accent op de onderrug.

In het tweede gedeelte van de workshop verleggen we de aandacht naar de Bovenrug. In ons dagelijks leven zitten we veel en krommen we de bovenrug als we bijvoorbeeld werken van achter onze computers, tablets en mobiele telefoons. Maar ook als je fietst, achter het stuur in de auto zit. Of in de tuin werkt en als je in huis aan het stofzuigen bent. We zijn dan dan niet bewust van onze lichaamshouding. Hierdoor kunnen op de langere termijn (pijn)klachten gaan ontstaan. Iemand met een kromme en stijve bovenrug, neemt die stijfheid mee in de oefeningen. Daarom gebruiken we in Critical Alignment Yoga & Therapie hulpmiddelen om die gebieden te bereiken die je met de yogahoudingen niet zo goed kan bereiken. Om dit patroon te doorbreken gaan we in deze workshop aan de slag om die stijfheden in de bovenrug te versoepelen.

 

Voor wie?
Geschikt voor beginnende en de gevorderde cursist.
Zoals de grondlegger Gert Van Leeuwen omschrijft, is Critical Alignment Yoga een fysieke yoga vorm in een meditatieve setting. Een uitdaging voor lichaam en geest!

 

Waar: Life-Force Yoga & mindfulness, Uitterweert 2, Westervoort.
Kosten: 52,50 euro.
Wanneer: zie de workshop agenda voor de eerstvolgende datum (op een zaterdagmiddag van 13:00-17:00 uur).

 

Docent
Deze Critical Alignment Yoga introductie workshop wordt gegeven door Irene Vos. Irene heeft haar yogastudio in Ommen en is door Gert van Leeuwen opgeleid in Critical Alignment Yoga en Therapie.