Yin Yoga

Yin YogaYin Yoga houding Richelle

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga (easy yoga) waarin houdingen langer (2-5 min.) worden vastgehouden. Hierdoor versterken en versoepelen bindweefsel en gewrichten rond de heupen, knieën, enkels, bekken en de wervelkolom. Je oefent zo ook invloed uit op de meridianen en chakra’s; energie en emotionele blokkades kunnen oplossen. In de eindontspanning ervaar je diepe ontspanning, overgave en verstilling.

 

Yin Yoga wordt  wekelijks gegeven op donderdagavond van 19:30-20:45 door Richelle (Yoga massage Arnhem). Richelle noemt deze les Relax & Restore, omdat ze de yin yoga combineert met restorative poses, Yoga Nidra (yoga slaap) en ademhalings-oefeningen. De les is juist zo lekker doordat je niet intensief beweegt, maar juist de tijd kunt nemen om je lichaam te voelen. In de eindontspanning ervaar je diepe ontspanning, overgave en verstilling.

 

Kortom, ideaal voor iedereen die easy yoga wil beoefenen en diep wil ontspannen. De les is daarmee ook geschikt voor mensen die minder fit of mobiel zijn.

 

 

yin houding Jeroen