Herstel Yoga en kanker

Herstel Yoga en kanker

Herstel Yoga bij kanker is een zachte helende yoga, speciaal ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten. Het stimuleert het zelf-herstellend vermogen, verbetert de algehele gezondheid en vermindert stress en pijnklachten.

Integrative Medicine.
Het programma is onderdeel van het ‘Integrative Medicine’ initiatief. Hierin wordt reguliere zorg gecombineerd met aanvullende methodes die bewezen effectief en veilig zijn. Life-Force Yoga werkt daarom samen met ziekenhuis Rijnstate en vanuit het Integrative Medicine spreekuur kunnen mensen naar naar ons worden doorverwezen.

Download de brochure voor meer informatie

Yoga bij kanker is een herstel methode waarvoor overtuigend wetenschappelijk bewijs is. Meer informatie en wetenschappelijke referenties over yoga en kanker vind je in  deze brochure voor artsen en patiënten. 

Deelnemen aan herstel yoga?

Herstel Yoga is ook geschikt voor mensen die beperkt zijn in hun beweging. De oefeningen worden afgestemd op jouw mogelijkheden. Na positief advies van je arts of doorverwijzing door een Integrative Medicine specialist, doen we een individuele intake om je klachten en mogelijkheden te bespreken. Een eerste privé yoga les is onderdeel hiervan en je ervaart meteen de helende werking van yoga. Daarna kun je kiezen voor privé sessies of deelname aan herstelyoga groepslessen.

> Je kunt ook meteen contact met ons opnemen voor meer informatie over yoga en kanker.

Wat zijn de kosten?

• Het Integrative Medicine spreekuur is gratis als patiënten hun oncologische behandeling volgen in het Rijnstate ziekenhuis. Wel is een verwijzing van huisarts, specialist of verpleegkundig specialist nodig. Bel 088-005-3030 voor een afspraak.
• Intake consult herstel yoga : € 50 (ca. 60 min.). We bespreken jouw klachten en onderzoeken jouw mogelijkheden met een eerste privé yoga sessie.
• Vervolg privé sessies: € 65,- (ca. 60 min.), 5 sessies € 300,- .
• Deelname groepslessen herstel yoga: € 44,50 per maand (maandabonnement, 1 les per week). Zie tarieven voor alle actuele tarieven en kortingen.

Deskundigheid

Dr. Peter Haima is van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd hij getroffen door kanker en ontdekte hoe yoga hem hielp weer gezond te worden en energie terug te krijgen. Hij is een gecertificeerd yoga & mindfulness docent en begeleidt mensen met kanker in groepslessen of individuele sessies.

Peter Haima voldoet aan alle uniforme verwijscriteria van Integrative Medicine en werkt hierin samen met het Rijnstate ziekenhuis. Hij heeft een NIBIG Wkkgz registratie. Dat betekent dat hij:

  • is aangesloten bij de Geschilleninstantie Zorggeschil (art. 18 Wkkgz)
  • beschikt over een klachtenprocedure (art. 13 Wkkgz)
  • op afroep beschikt over een klachtenfunctionaris (art. 15 Wkkgz)
  • is opgenomen in het Gelaagd Register van het NIBIG

Belangrijkste onderdelen van Herstel yoga

VEILIGE OEFENINGEN
Zorgen voor meer ruimte en zachtheid op pijnlijke en stijve plekken. Ook de doorbloeding en lymfe circulatie van het lichaam worden gestimuleerd wat de algehele gezondheid ten goede komt.
ADEMOEFENINGEN
Door de adem te vertragen en dieper in de buik toe te laten, kan men beter ontspannen, energie en vitaliteit nemen toe. Adem is het hart van yoga, het beheersen van de adem heeft een kalmerend en helend effect op lichaam en geest.
MINDFULNESS/MEDITATIE
Onder begeleiding leert men met mildheid alle lichamelijke, mentale en emotionele reacties aandachtig op te merken (of ze nu fijn zijn of niet) -“Feeling is Healing”-. Er ontstaat zo meer rust, concentratie en lichaamsbewustzijn. Pijnklachten zorgen en angst verminderen, men komt meer in het Hier en Nu.
ONTSPANNINGSTECHNIEKEN
Schakelen stress in het lichaam uit en activeren de zogenaamde ontspannings-response. Het immuunsysteem wordt versterkt, ‘ongezonde’ genen worden uitgeschakeld en gezonde genen aangeschakeld (zie wetenschappelijke referenties over epigenetica in de brochure voor artsen).