Herstel Yoga en kanker

Herstel Yoga en kanker

Herstel Yoga is effectief tijdens en na de behandeling voor kanker. Herstel Yoga maakt gebruik van veilige en effectieve mind-body technieken zoals yoga houdingen, kalmerende ademtechnieken, mindfulness, compassie en ontspanningsoefeningen. Alle oefeningen zijn er op gericht het zelf-herstellend vermogen te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen. Na een persoonlijke intake en privé les wordt er geoefend in kleine groepen, maar ook een individueel begeleidingstraject is mogelijk.

 

Integrative Medicine en oncologisch netwerk
Het programma is onderdeel van het ‘Integrative Medicine’ initiatief. Hierin wordt reguliere zorg gecombineerd met aanvullende methodes die bewezen effectief en veilig zijn. Life-Force Yoga werkt daarom samen met ziekenhuis Rijnstate en vanuit het Integrative Medicine spreekuur kunnen mensen naar naar ons worden doorverwezen.  Ook is Life-Force aangesloten bij het Oncologisch Netwerk Westervoort. Dit netwerk bestaat uit ervaren professionals met affiniteit voor en gespecialiseerd in zorg en ondersteuning bij kanker.

Programma en wetenschappelijke onderbouwing voor artsen.
Yoga is een mind-body herstel methode waarvoor overtuigend wetenschappelijk bewijs is. Klik hieronder voor meer informatie en de wetenschappelijke onderbouwing plus referenties.

Herstel yoga groepsles

De yoga bestaat uit veilige bewegingen, ademhalingsoefeningen, mindfulness, compassie en ontspanningsoefeningen. Het programma is ook geschikt voor mensen die beperkt zijn in hun beweging. Het aanleren van een correcte buikademhaling in combinatie met bewegingen en houdingen verbetert bevordert de werking van het immuunsysteem. Mindfulness, compassie en ontspanningstechnieken zorgen voor diepe fysieke en geestelijke ontspanning waardoor vermoeidheid, angst- en pijnklachten veelal verminderen.

 

Herstel yoga individueel

Heb je liever persoonlijke aandacht of is je weerstand laag waardoor je liever niet in groepen oefent?   Ook een individueel begeleidingstraject is mogelijk, bij ons of bij jou thuis. Ook online sessies zijn mogelijk. In een individueel traject krijg je ook  op jou toegesneden oefeningen die je thuis dagelijks kunt doen.

 

Hoe deelnemen aan de herstel yoga?

Na positief advies van je arts, (fysio) therapeut of doorverwijzing door een erkende Integrative Medicine specialist, doen we een individuele intake om je klachten en mogelijkheden te bespreken. Ook als je op eigen initiatief wilt deelnemen is de intake verplicht. Een eerste privé les is onderdeel van de intake en je ervaart meteen de helende werking van dit programma. Daarna kun je kiezen voor privé sessies of deelname aan herstel yoga groepslessen.

 

Waar wordt herstel yoga gegeven?

Deze vorm van herstel yoga is ontwikkeld door Dr. Peter Haima, yoga docent en medisch bioloog. Herstel yoga wordt wekelijks gegeven in Westervoort in het Life-Force yoga centrum. Adres, contactgegevens  en routebeschrijving van zijn centrum vind je hier.
Ook in de volgende centra wordt deze vorm van herstel yoga aangeboden: Zweiersdal-Oosterbeek en
Mindfulness in motion - Arnhem.  
Binnenkort volgen meer centra.

 

Wat zijn de kosten?

• Het Integrative Medicine spreekuur is gratis als patiënten hun oncologische behandeling volgen in het Rijnstate ziekenhuis. Bel 088-005-3030 voor een afspraak.
• Intake consult herstel yoga : € 50 (± 60 min.). We bespreken jouw klachten en onderzoeken jouw mogelijkheden met een eerste privé yoga sessie. Ook kijken we samen wat voor jou het beste vervolg is, een serie privé lessen of deelname aan de groepsles.
• Vervolg privé sessies: € 75,- (± 75 min.); 5 x = € 365,- ; 8 x = € 550,- .
•  Deelname groepslessen herstel yoga:  zie tarieven voor actuele prijzen.

 

Deskundigheid

Dr. Peter Haima is van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd hij getroffen door kanker en ontdekte hoe yoga hem hielp weer gezond te worden en energie terug te krijgen. Hij is een gecertificeerd yoga & mindfulness docent en begeleidt mensen met gezondheidsklachten in groepslessen of individuele sessies. Hij is aangesloten bij de beroepsverenigingen voor yoga docenten  (VYN) en mindfulness trainers (VMBN).

Peter Haima voldoet aan alle uniforme verwijscriteria van Integrative Medicine en werkt hierin samen met het Rijnstate ziekenhuis. Hij heeft een NIBIG Wkkgz registratie. Dat betekent dat hij:
is aangesloten bij de Geschilleninstantie Zorggeschil (art. 18 Wkkgz),  beschikt over een erkende  klachtenprocedure (art. 13 Wkkgz), op afroep beschikt over een klachtenfunctionaris (art. 15 Wkkgz) en is opgenomen in het Gelaagd Register van het NIBIG.