Zwangerschapsyoga

Pregnant womenZwangerschapsyoga geeft kracht en vertrouwen in je lichaam

Deze lessen worden verzorgd door Abha Yoga in Velp en Dieren, zie www.abhayoga.nl

 

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die is ontwikkeld om je te ondersteunen tijdens je zwangerschap en de bevalling. De lichaamshoudingen die je oefent zijn heel mild en respecteren je zwangere lichaam. Ze maken het lichaam “zacht en ontvankelijk” en voorkómen of verlichten zwangerschapskwaaltjes.
Ademtechnieken brengen je in contact met je innerlijke kracht en intuïtie: je leert ernaar te luisteren en erop te vertrouwen. Je leert weeën effectief op te vangen waardoor pijn hanteerbaar wordt.
Ontspanningsoefeningen helpen je je vol vertrouwen over te geven aan wat er gebeurt, waardoor de bevalling veelal sneller en gemakkelijker gaat

 

Groeiproces

De negen maanden zwangerschap vormen een lichamelijk en geestelijk groeiproces. Niet alleen voor jouw baby, maar ook voor jou. Tijdens zwangerschapsyoga besteden we aandacht aan beide aspecten. We stappen uit de drukte van het dagelijks leven en maken tijd vrij om stil te staan bij dit groeiproces.

 

Lichaam en geest

In een rustige omgeving doen we oefeningen om het lichaam soepel en ontvankelijk te maken voor de geboorte van je kind. Met ademhalingsoefeningen laat je het denken tot rust komen. Zwangerschapsyoga richt zich op oefeningen en technieken die helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van je houding en het opvangen en ontspannen van je lichaam tijdens en tussen de weeën.

 

Contact met de baby

Alles is erop gericht je in contact te laten komen met de baby. Door middel van je handen en liefdevolle aandacht maak je nu al contact met jouw baby. Zo krijgt hij of zij al een plekje in je hart en bewustzijn. Wanneer jij je goed voelt tijdens de zwangerschap, zowel lichamelijk als geestelijk, is dat ook goed voor het contact met jouw baby!

Gaandeweg groeit het vertrouwen in de bevalling.

 

 

Docent

abha-hontelezDocent Abha Hontelez is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere vrouwen met behulp van zwangerschapsyoga. Het aantal vrouwen dat door Abha op de bevalling is voorbereid, is inmiddels de 1000 gepasseerd. Ook ná de bevalling kan je bij Abha terecht voor begeleiding. Bijvoorbeeld tijdens de cursussen babymassage of na-zwangerschapsyoga. Abha is aangesloten bij de beroepsvereniging voor yogadocenten de VYN en heeft een AGB code dat betekent dat veel zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering de zwangerschapsbegeleiding geheel of gedeeltelijk vergoeden. Voor meer informatie kun je kijken op Abha’s website.