Herstel Yoga

Herstel yoga bij chronische klachten

Herstel Yoga is een zachte helende restorative methode, ontwikkeld voor mensen met  chronische  gezondheidsklachten, (rugklachten (hernia, scoliose), COPD, burn-out,  hoge bloeddruk, Parkinson...). Er wordt geoefend in kleine groepen en er is veel individuele aandacht.

Regelmatige beoefening stimuleert het zelf herstellend vermogen, verbetert de algehele gezondheid en verlicht pijn en stress klachten.

Download hier de brochure(ook voor artsen).

Herstel  yoga lessen

De yoga bestaat uit veilige bewegingen, ademhalingsoefeningen, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Het aanleren van een correcte middenrif ademhaling in combinatie met bewegingen en houdingen verbetert de circulatie van lymfe, wat de werking van het immuunsysteem bevordert.  Mindfulness, ontspannings- en restorative technieken zorgen voor diepe fysieke en geestelijke ontspanning waardoor vermoeidheid, angst- en pijnklachten veelal verminderen.

Download hier de brochure.

Deskundigheid

Dr. Peter Haima is van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd hij getroffen door kanker en ontdekte hoe yoga hem hielp weer gezond te worden en energie terug te krijgen. Geïnspireerd door zijn eigen ervaring, ligt zijn hart nu bij het inspireren van mensen om gezonder en bewuster te leven. Hij geeft vanuit het Life-Force Yoga centrum in Westervoort o.a. herstel yoga bij chronische klachten en herstel yoga voor mensen met kanker. Ook geeft hij de erkende mindfulness training bij stress klachten.

Peter Haima voldoet aan alle uniforme verwijscriteria van Integrative Medicine en werkt hierin samen met het Rijnstate ziekenhuis. Hij heeft een NIBIG Wkkgz registratie. Dat betekent dat hij:

  • is aangesloten bij de Geschilleninstantie Zorggeschil (art. 18 Wkkgz)
  • beschikt over een klachtenprocedure (art. 13 Wkkgz)
  • op afroep beschikt over een klachtenfunctionaris (art. 15 Wkkgz)
  • is opgenomen in het Gelaagd Register van het NIBIG