Herstel Yoga

Herstel Yoga bij chronische ziekte & kanker

Herstel Yoga kan lichamelijke en psychische klachten verlichten bij chronische aandoeningen zoals kanker, COPD, vermoeidheids-syndroom, aandoeningen van rug-nek-schouders, fibromyalgie, slapeloosheid en stress.

Herstel Yoga maakt gebruik van veilige en effectieve mind-body technieken uit o.a. yoga, mindfulness, en ademtherapie. Alle oefeningen zijn er op gericht het zelf-herstellend vermogen van de mens te versterken en lichamelijke en psychische klachten te verminderen. Er wordt geoefend in kleine groepen en er is veel individuele aandacht. Een persoonlijke intake is onderdeel van het programma.

Programma beschrijving voor patiënten en artsen

Yoga  is een mind-body herstel methode waarvoor overtuigend wetenschappelijk bewijs is. Meer informatie en wetenschappelijke referenties over yoga bij chronische ziekte vind je hier.

Herstel  yoga groepsles

De yoga bestaat uit veilige bewegingen, ademhalingsoefeningen, mindfulness, compassie en ontspanningsoefeningen. Het programma is ook geschikt voor mensen die beperkt zijn in hun beweging. Het aanleren van een correcte buikademhaling in combinatie met bewegingen en houdingen bevordert de werking van het immuunsysteem. Mindfulness, compassie en ontspanningstechnieken zorgen voor diepe fysieke en geestelijke ontspanning waardoor vermoeidheid, angst- en pijnklachten veelal verminderen.

 

Hoe deelnemen aan de  herstel  yoga?

Na positief advies van je arts, (fysio) therapeut of doorverwijzing door een erkende Integrative Medicine specialist, doen we een individuele intake om je klachten en mogelijkheden te bespreken.  Ook als je op eigen initiatief wilt deelnemen is de intake verplicht. Een eerste privé les is onderdeel van de intake en je ervaart meteen de helende werking van dit programma. Daarna kun je kiezen voor privé sessies of deelname aan herstel yoga groepslessen.

 

Waar wordt herstel yoga gegeven?

Deze vorm van herstel yoga is ontwikkeld door Dr. Peter Haima, yoga docent en medisch bioloog. Herstel yoga wordt wekelijks gegeven in Westervoort in het Life-Force yoga centrum. Adres, contactgegevens  en routebeschrijving van zijn centrum vind je hier.
Ook in de volgende centra wordt deze vorm van herstel yoga aangeboden: Zweiersdal-Oosterbeek en
Mindfulness in motion - Arnhem.  
Binnenkort volgen meer centra.

 

Wat zijn de kosten?

• Intake consult herstel yoga : € 50 (± 75 min.). We bespreken jouw klachten en onderzoeken jouw mogelijkheden met een eerste privé yoga sessie.
• Vervolg privé sessies: € 75,- (± 75 min.); 5 x € 350,- ; 8 x € 550,- .
• Deelname groepslessen herstel yoga:  zie tarieven voor actuele prijzen.

 

Deskundigheid

Dr. Peter Haima is van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd hij getroffen door kanker en ontdekte hoe yoga hem hielp weer gezond te worden en energie terug te krijgen. Hij is een gecertificeerd yoga & mindfulness docent en begeleidt mensen met gezondheidsklachten in groepslessen of individuele sessies. Hij is aangesloten bij de beroepsverenigingen voor yoga docenten  (VYN) en mindfulness trainers (VMBN).

Peter Haima voldoet aan alle uniforme verwijscriteria van Integrative Medicine en werkt hierin samen met het Rijnstate ziekenhuis. Hij heeft een NIBIG Wkkgz registratie. Dat betekent dat hij:
is aangesloten bij de Geschilleninstantie Zorggeschil (art. 18 Wkkgz),  beschikt over een klachtenprocedure (art. 13 Wkkgz), op afroep beschikt over een klachtenfunctionaris (art. 15 Wkkgz) en is opgenomen in het Gelaagd Register van het NIBIG.